Världens godaste Creme brulee

För den som inte gillar översöta efterätter
Färdigt på: 1 tim 10 min
Ingredienser
6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g socker
1 st vaniljstång
1 krm salt
Till karamellisering:
2 msk farinsocker
2 msk strösocker
Till granering
Stekt mango
Frusna blåbär
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp.
3. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.
4. Smöra 4 små formar. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.
5. Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
6. Strö farinsocker och strösocker över formarna. Gratinera formarna tills de får en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter.
7. Serveras direkt.
Servera gärna med stekt mango och frusna blåbär.