En Choklad tårta med Mango brylé 14 pers



 

14 pers

Botten: En maräng med Cocus och Jordnötter
Inuti: En mango brylé
Utanpå En Choklad gele

Pina Colada till 8-10 pers





8-10 pers

Botten: En Maräng med Cocus och Jordnötter.
Inuti: En Hallon mousse
Utanpå: En Annanas och Cocus braviose


Hallon & Pistage Tårta



  

10 per 175:-

Botten: En Mandelbotten m chokladränder
Inuti: Hallonmoussse
Överst: Pistagebraviose med en pistagegele

Pärontårta med Cocus, choklad och vanilj





14 personer 180:-

Botten:
Cocus
Understa lagret: Päronmousse
Översta lagret: Vaniljbraviose
Överst Päron gele

Chokladtårta med Blåbärs, vit chokladöverdrag o cacao



14 personer 180:-

Botten: Består av en vanlig tårtchokladbotten
Fyllning: Blåbärsgrädde och choklad mousse.
Överdrag: Vit, mörk choklad med cacao puff


Dop,Barn &Tonårstårtor



  

  

  

choklad botten med melonmousse - grön karamellfärg  

Rund tårta i olika utförande + kantig





För 10 personer.      Lite meckigt men super super god. tar lika långt tid att göra flera som en      Ingredienser  Sockerkaksbotten:  3 ägg  2 dl socker  3 dl vetemjöl  1½ tsk bakpullver  1 dl vatten    Chokladmousse:  200 g mörk choklad  2 äggulor  2-3 msk whisky  4 msk kaffe  4 dl grädde  1½ dl turkisk yoghurt    Jordgubbsmousse:  1½ dl grädde  3 gelatinblad  ½ dl strösocker  2 msk vatten  1 dl puré av hopkokta och mixade jordgubbar  1 krm salt  ½ citron    Gelé:  2 gelatinblad  ½ - 1 dl gul saft  1 dl vatten  ½ citron    Dekor:  Gör en eller köp färdig ros  1 vindruva  1 citron  1 jordgubbe      Sockerkaksbotten  Gör botten någon dag innan så sparar du tid När du ska montera tårtan.  Vispa ägg och socker blanda de torra ingredienserna för sig själv först blanda i hop och häll i ljummet vatten i.  häll smeten i en långpanna och grädda på 175C i ca 35 min  När kakan har svalnat så här långa remsor 4 cm breda m en pizzaskäraren så du får långa remsor.    Chockladmoussen  smält chokladen i vattenbad. blanda i äggulorna whisky och kaffe. blanda i kall vispad grädde och turkiska yoghurten. Ställ i kylen    Jordgubbsmousse  Blötlägg gelatinbladen i kalt vatten  Häll i jordgubbar och lite socker i kastrullen och koka upp.   Mixa sedan till pure smaka av om det behövs mer socker och ev citron för syran. 1 krm salt.  Vispa gräddena  Blanda i gelatinet i den jumna puren o låt svalna lite och blanda i grädden.    Börja montera tårtan. Ta tårtbottensrämsorna och lägg varanat lager m chokladmousse och varanat m jordgubsmousse och rulla i hop som en skivad rulltårta.  Bygg på så att du får tårtan så stor som du vill ha den. tänk på att yttersta tårtbottsremsorna måste dekoreras innan den sätts ihop. Skapa ett mönster som du tycker om i papper eller overheddfilm och lägg på den sista remsan och pudra kakao på. sått försiktigt i hop den sista remsan m tårtan  och bre det sista av mousen överst så den blir slät.    ställ tårtan i frysen en stund med en springformskant rumt.    Gelen   koka i hop saften och vattnet och citron i en kastull  koka ner så att det endast är 2/3 delar kvar.  lägg i gelatinet och låt svalna lite. Ta upp tårtan från frysen och häll på gelatinet och ställ till baka tårtan i frysen/kylen en stund igen så gelatinet stelna    Lycka till   
  

 citronbotten m hallongrädde 

  choklad botten med melonmousse - grön karamellfärg

   

   

    

Salmas Kittytårta



  

10 per

Botten: En choklad tårtbotten
Inuti Blåbärsmousse
Över Vit sockerpasta

Höstens 2011 Päron Tårta



     

14 pers 180:-

Botten: Pistagebotten m choklad
Inuti: Päronmousse, päron
Åvanpå: Päron och citron gele


Lauras fördelsedag



   

12 pers

Botten: citrontårtbotten
Inuti: Rabbarebergrädde och äkta vaniljkräm
Överst: sockerpasta o socker kristall

Lucas Lego Tårta m Hubbe o Bubbe





12 pers

Botten: Tårtbotten med Choklad
inuti: Hallongrädde
Överst: Sockerpasta



Bellas Doptårtor



   

Liten till 12 per stor 14 pers
150:-/170:-

Botten: Masarinbotten
Inuti o över: Kallrörd blandande bär mousse


80 år kalas




    

14 per 180:-

Botten: Mandelmassa
Inuti: Choklad
Understa lagret: Jordgubbsmousse
Översta lagret: Vaniljbraviose
Överst Neutral gele
 

Sandras Tårta



   

   

Pris 180:- / 16 pers 11,50:- biten

Botten: Tårtbotten med choklad 
Understa lagret: Mango mousse
Översta lagret: Blåbär mousse
Överst En chokladkräm m philadelpia ost 
En syrlig gele av blåbär o citron

Enkelt recept på socketpasta (vet ej om detta är bra)

Ingredienser
200 g marshmallows
2 msk vatten
Ca 400-500 g florsocker
2 msk cocosfett

Smörj två bunkar med cocosfettet (en ska vara microtålig).
Sikta ner florsockret i den ena och gör en grop i mitten.
Lägg marshmallowsen och vattnet i den microtåliga bunken. Micra på full effekt 30 sek, rör om ordentligt med en trä/plastsked, micra igen osv. tills alla marshmallows har löst sig till en smet.

Häll smeten i florsockret och rör om. När det börjar bli en deg är det lättare att knåda ihop den med händerna.

Plasta in degen i dubbla plastpåsar, var noga med att det inte är någon luft kvar i påsen så håller sig MMF:n i ca 3 veckor.

Det gör inget att degen är lite klibbig, den kommer att sätta sig, och om du har i för mycket florsocker blir den inte lika flexibel och svårare att arbeta med.

Låt vila minst en timme innan du använder den.

RSS 2.0