Dop,Barn &Tonårstårtor



  

  

  

choklad botten med melonmousse - grön karamellfärg  

Rund tårta i olika utförande + kantig





För 10 personer.      Lite meckigt men super super god. tar lika långt tid att göra flera som en      Ingredienser  Sockerkaksbotten:  3 ägg  2 dl socker  3 dl vetemjöl  1½ tsk bakpullver  1 dl vatten    Chokladmousse:  200 g mörk choklad  2 äggulor  2-3 msk whisky  4 msk kaffe  4 dl grädde  1½ dl turkisk yoghurt    Jordgubbsmousse:  1½ dl grädde  3 gelatinblad  ½ dl strösocker  2 msk vatten  1 dl puré av hopkokta och mixade jordgubbar  1 krm salt  ½ citron    Gelé:  2 gelatinblad  ½ - 1 dl gul saft  1 dl vatten  ½ citron    Dekor:  Gör en eller köp färdig ros  1 vindruva  1 citron  1 jordgubbe      Sockerkaksbotten  Gör botten någon dag innan så sparar du tid När du ska montera tårtan.  Vispa ägg och socker blanda de torra ingredienserna för sig själv först blanda i hop och häll i ljummet vatten i.  häll smeten i en långpanna och grädda på 175C i ca 35 min  När kakan har svalnat så här långa remsor 4 cm breda m en pizzaskäraren så du får långa remsor.    Chockladmoussen  smält chokladen i vattenbad. blanda i äggulorna whisky och kaffe. blanda i kall vispad grädde och turkiska yoghurten. Ställ i kylen    Jordgubbsmousse  Blötlägg gelatinbladen i kalt vatten  Häll i jordgubbar och lite socker i kastrullen och koka upp.   Mixa sedan till pure smaka av om det behövs mer socker och ev citron för syran. 1 krm salt.  Vispa gräddena  Blanda i gelatinet i den jumna puren o låt svalna lite och blanda i grädden.    Börja montera tårtan. Ta tårtbottensrämsorna och lägg varanat lager m chokladmousse och varanat m jordgubsmousse och rulla i hop som en skivad rulltårta.  Bygg på så att du får tårtan så stor som du vill ha den. tänk på att yttersta tårtbottsremsorna måste dekoreras innan den sätts ihop. Skapa ett mönster som du tycker om i papper eller overheddfilm och lägg på den sista remsan och pudra kakao på. sått försiktigt i hop den sista remsan m tårtan  och bre det sista av mousen överst så den blir slät.    ställ tårtan i frysen en stund med en springformskant rumt.    Gelen   koka i hop saften och vattnet och citron i en kastull  koka ner så att det endast är 2/3 delar kvar.  lägg i gelatinet och låt svalna lite. Ta upp tårtan från frysen och häll på gelatinet och ställ till baka tårtan i frysen/kylen en stund igen så gelatinet stelna    Lycka till   
  

 citronbotten m hallongrädde 

  choklad botten med melonmousse - grön karamellfärg

   

   

    

Salmas Kittytårta



  

10 per

Botten: En choklad tårtbotten
Inuti Blåbärsmousse
Över Vit sockerpasta

RSS 2.0