Enkelt recept på socketpasta (vet ej om detta är bra)

Ingredienser
200 g marshmallows
2 msk vatten
Ca 400-500 g florsocker
2 msk cocosfett

Smörj två bunkar med cocosfettet (en ska vara microtålig).
Sikta ner florsockret i den ena och gör en grop i mitten.
Lägg marshmallowsen och vattnet i den microtåliga bunken. Micra på full effekt 30 sek, rör om ordentligt med en trä/plastsked, micra igen osv. tills alla marshmallows har löst sig till en smet.

Häll smeten i florsockret och rör om. När det börjar bli en deg är det lättare att knåda ihop den med händerna.

Plasta in degen i dubbla plastpåsar, var noga med att det inte är någon luft kvar i påsen så håller sig MMF:n i ca 3 veckor.

Det gör inget att degen är lite klibbig, den kommer att sätta sig, och om du har i för mycket florsocker blir den inte lika flexibel och svårare att arbeta med.

Låt vila minst en timme innan du använder den.

Recept på sockerpasta



Ingredienser

1 msk gelatin                                                                              
0.6 dl kallt vatten
1.25 dl glucos
1 msk glycerin
2 msk vegetabiliskt fett
ca 20 dl florsocker (skiktat)
2 droppar smak och färg
Om man så önskar maizenamjöl och extra florsocker att pudra arbetsytan med.

Satsen räcker till att täcka en tårta på 25 x 10 cm hög.

1.
Blanda gelatinet och det kalla vattnet. Låt stå tills tjocknat.
2. Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt lösts upp. Tillsätt glukosen och glycerinet; blanda väl.
3. Rör i det vegetabiliska fettet och just innan det smält helt, dra bort från värmen, och tillsätt smak och ev färg.
4. Låt blandningen svalna tills den är finger varm.
5. Häll nu 10dl floursocker i en annan bunke och forma till en brunn. Häll den fingervarma blandningen i brunnen och rör med en träslev, blanda succsesivt i resterande fluorsocker tills kladdigheten försvinner. Fortsätt knåda tills sugarpasten är len följsam och inte fastnar på dina händer.
6. Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mera fluorsocker; för hård, mer vatten (en droppe i taget).
7. Använd sugarpasten direkt eller förvara den i en lufttät bytta i svalen. När du ska använda den igen så ta fram den och knåda den mjuk igen.
8. Lycka till och hoppas det går bra!


RSS 2.0