Tårta ala jordgubb

För 10 personer.
lite meckigt men super super god. tar lika långt tid att göra flera som en
Ingredienser
Sockerkaksbotten:3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpullver
1 dl vatten
Chokladmousse:
200 g mörk choklad
2 äggulor
2-3 msk whisky
4 msk kaffe
4 dl grädde
1½ dl turkisk yoghurt
Jordgubbsmousse:
1½ dl grädde
3 gelatinblad
½ dl strösocker
2 msk vatten
1 dl puré av hopkokta och mixade jordgubbar
1 krm salt
½ citron
Gelé:
2 gelatinblad
½ - 1 dl röd saft
1 dl vatten
½ citron
Dekor:
Gör en eller köp färdig ros
1 vindruva
1 citron
1 jordgubbe
Gör så här
Sockerkaksbotten
Gör botten någon dag innan så sparar du tid När du ska montera tårtan.
Vispa ägg och socker blanda de torra ingredienserna för sig själv först blanda i hop och häll i ljummet vatten i.
häll smeten i en långpanna och grädda på 175C i ca 35 min
När kakan har svalnat så här långa remsor 4 cm breda m en pizzaskäraren så du får långa remsor.
Chockladmoussen
smält chokladen i vattenbad. blanda i äggulorna whisky och kaffe. blanda i kall vispad grädde och turkiska yoghurten. Ställ i kylen
Jordgubbsmousse
Blötlägg gelatinbladen i kalt vatten
Häll i jordgubbar och lite socker i kastrullen och koka upp.
Mixa sedan till pure smaka av om det behövs mer socker och ev citron för syran. 1 krm salt.
Vispa gräddena
Blanda i gelatinet i den jumna puren o låt svalna lite och blanda i grädden.
Börja montera tårtan. Ta tårtbottensrämsorna och lägg varanat lager m chokladmousse och varanat m jordgubsmousse och rulla i hop som en skivad rulltårta.
Bygg på så att du får tårtan så stor som du vill ha den. tänk på att yttersta tårtbottsremsorna måste dekoreras innan den sätts ihop. Skapa ett mönster som du tycker om i papper eller overheddfilm och lägg på den sista remsan och pudra kakao på. sått försiktigt i hop den sista remsan m tårtan
och bre det sista av mousen överst så den blir slät.
ställ tårtan i frysen en stund med en springformskant rumt.
Gelen
koka i hop saften och vattnet och citron i en kastull
koka ner så att det endast är 2/3 delar kvar.
lägg i gelatinet och låt svalna lite. Ta upp tårtan från frysen och häll på gelatinet och ställ till baka tårtan i frysen/kylen en stund igen så gelatinet stelna
Lycka till!!!!
Gör botten någon dag innan så sparar du tid När du ska montera tårtan.
Vispa ägg och socker blanda de torra ingredienserna för sig själv först blanda i hop och häll i ljummet vatten i.
häll smeten i en långpanna och grädda på 175C i ca 35 min
När kakan har svalnat så här långa remsor 4 cm breda m en pizzaskäraren så du får långa remsor.
Chockladmoussen
smält chokladen i vattenbad. blanda i äggulorna whisky och kaffe. blanda i kall vispad grädde och turkiska yoghurten. Ställ i kylen
Jordgubbsmousse
Blötlägg gelatinbladen i kalt vatten
Häll i jordgubbar och lite socker i kastrullen och koka upp.
Mixa sedan till pure smaka av om det behövs mer socker och ev citron för syran. 1 krm salt.
Vispa gräddena
Blanda i gelatinet i den jumna puren o låt svalna lite och blanda i grädden.
Börja montera tårtan. Ta tårtbottensrämsorna och lägg varanat lager m chokladmousse och varanat m jordgubsmousse och rulla i hop som en skivad rulltårta.
Bygg på så att du får tårtan så stor som du vill ha den. tänk på att yttersta tårtbottsremsorna måste dekoreras innan den sätts ihop. Skapa ett mönster som du tycker om i papper eller overheddfilm och lägg på den sista remsan och pudra kakao på. sått försiktigt i hop den sista remsan m tårtan
och bre det sista av mousen överst så den blir slät.
ställ tårtan i frysen en stund med en springformskant rumt.
Gelen
koka i hop saften och vattnet och citron i en kastull
koka ner så att det endast är 2/3 delar kvar.
lägg i gelatinet och låt svalna lite. Ta upp tårtan från frysen och häll på gelatinet och ställ till baka tårtan i frysen/kylen en stund igen så gelatinet stelna
Lycka till!!!!
Kommentarer
Trackback