Mangotårta

och en härlig bitterhet från en mörk kladdkaka.
För: 10 . personer
Det här är ett gott, snabbt o enkelt sätt att baka på. Mango/kladdkaka, serveras med blåbär på mitten.
Gör gärna den dagen innan så får man ett fint kondismönster på toppen av blåbären. Det bildar en gul stor cirkel och sedan ett lila mönster från de runna blåbären. riktigt proffsigt.
Ingredienser
Tårtbotten: kladdkaka
1 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
75g smält smör
Kola/choklad täcket:
35 g smält smör
2 msk socker
2 msk sirap
½ msk kakao
2/3 dl grädde
100 g chokladkaka (gärna mörk)
Fyllning:
3 gelatinblad
1 citron
2 dl vispgrädde
400 g cream cheese
1 dl Danssukker Ekologiskt Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
hälften av mangoglasyren
Glasyr:
500 g mangopuré av färsk frukt eller av frukt på burk
1 citron
3 gelatinblad
3 msk Dansukker Ekologiskt Strösocker
Beskrivning
Klipp bakplåtspapper till botten av en pajform med avtagbar kant, diameter ca 24 cm, och lägg det på botten av formen.Värm ugnen till 200 grader.
Kladkaka
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingr.
Smält smöret.
Blanda alla ingr. och häll över i en smord och bröad form.Gärna med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 20 minuter. ska stanna.
Kola/choklad täcket:
Smält smöret och i med sockret,sirapen och övriga ingr.
Låt puttra nån minut.
Bryt chokladen i bitar och lägg i grytan.
Rör till en tjock smet.
Häll sen smeten över den något avsvalnade kakan.
Låt kakan stå svala
Fyllning:
Låt gelatinbladen till fyllningen bli mjuka i rikligt med kallt vatten i 5-10 min.
Värm upp citronsaften.
Pressa ut vätskan ur gelatinbladen och lägg dem i den varma saften.
Rör ihop cream cheese, sockret och gelatinblandningen.
Vispa grädden och vänd försiktigt ned den i cream cheese-röran.
Gör glasyren och dela, hälften till Fyllningen och rör i hop.
Bred ut fyllningen på den avsvalnande tårtbottnen.
Låt stelna i kylen i 1 timme
Glasyr:
Blötlägg gelatinbladen för glasyren i kallt vatten i 5-10 minuter.
Värm citronsaften och lägg i de torrpressade gelatinbladen.
Blanda sedan i mangopurén.
Sprid glasyren över tårtan och låt stelna i kylen i ca en timme.
Ta ur tårtan ur formen och lägg den på ett serveringsfat
lycka till!
Kommentarer
Trackback